Így elég nehéz segíteni

Van egy nő. Hajléktalan. Teljesen mindegy melyik városban. Ez miatt már két gyermekét elvették tőle, mire gondolsz ezekből? Hogy segíteni akarsz, ugye?

Szerintem minden jó érzésű ember azonnal lázba jön és agyal azon, hogy mit tudna tenni. Én is így voltam és ismerőseim közül jó páran. A magam részéről rommá telefonáltam magam, a környéken baptista gyülekezeteket hívogattam, hogy tudnak e legalább ételt adni neki (mivel ismét terhes), felhívtam a Szeretetszolgálat hajléktalanokkal foglalkozó vezetőjét, adtam neki lehetőségeket, ahogy más is. Anyaotthonok számát kapta, volt aki csomagokat küldött neki terhesvitaminnal, stb.

Egy számot sem hívott fel, bár egész nap a telefonján lóg, állandóan online, elmondása szerint 20 ezer a havi számlája. A csomagokat nem vette át, mert azt mondta, biztos meg akarják mérgezni. A város hajléktalan szállójáról kirakták, mert a “párjával” még éjjel is üvöltöztek egymásnak. Az anyaotthont sem hívta, mert csak. Ő állítja, hogy hívott minden számot és nem sikerült, miközben biztos helye volt az otthonban. A Facebook oldalán meg szid minket.

Fogalmam sincs most hogyan tovább. A baba ott van a hasában, rá is vigyázni kell. Persze el fogják tőle venni ezt a kicsit is, de hát így hogy segítsen az ember???

 

Facebook Comments