A hosszú tűrés

anyaknapja5720Megtérésem elején nagyon rettegtem. Volt bennem egy kép Istenről, ami . így utólag már látom – téves volt. Azt gondoltam róla, hogy ha hibázok, akkor büntet. Ha rontok, akkor bosszút áll. Imádkozgattam is, hogy megértsem őt és imádkoztak is értem, hogy így legyen.

Isten nem azért adta a családot, a gyerekeket, hogy szülők lehessünk, mert nekünk ez annyira jó (nagyon jó), hanem azért, hogy megmutassa, ő így szeret minket és így nevel minket. Hogy megmutassa, hogy mit jelent az, ha valaki hátat fordít neki és akaratlagosan megtagadja őt. Mert nevel és terel és ha bakizok is, akkor nem kegyetlen bosszú jön, hanem visszaterelés a helyes irányba, de ehhez figyelni kell rá.

Megtanultam, hogy nem azért kell olvasni a Bibliát, mert muszáj, hanem azért, mert benne vannak a válaszok és benne van, hogy hogyan éljek úgy, hogy nekem jó legyen. Mert ha hazudok, ha csalok, ha lusta vagyok, gyűlölködök, akkor az mind, mind nekem hátrány és nekem lesz rossz. Mert beteg lesz a lelkem, a testem és én fogok szenvedni.

Hosszú az út a kezdetektől és még nincs vége. Hiba volt magamból kiindulni, hogy ha gyerekem ezt vagy azt tesz, akkor Isten is biztos úgy reagálna, ahogy én. Dehogy. Ő tényleg maga a szeretet és óv, véd, okosít. Ezek tények, nem pedig a képzelet. Örülök, hogy ismerem.

Facebook Comments