Ki a keresztény?

farkasAnnyira szereti magát kereszténynek nevezni az is, aki egyszer messziről látott egy templomot, hogy csuda! Meg az is, aki otthon gyepálja asszonyt és gyerekeket, majd áhítatosan imádkozik egy sort vasárnaponként a templomban. Meg az is, aki még a templomban sem képes gigászméretű pletykás száját féken tartani.

Annyira pofon egyszerű Jézus követése, hogy egy szóval el lehet mondani: szeress. Nem akart mást Isten. Szeretetből teremtett, szeretetből halt meg azt a bűnt kifizetni, amit én követtem el, de nehogy nekem kelljen elviselni a bűnért való büntetést. Szeress. A pletyka szeretet? Dehogy. Az egy gyilkos dolog, mert megöli aki teszi és megölni igyekszik azt, akit a szájára vesz. Az erőszak szeretet? Soha nem volt az, hiába jön nekem azzal bárki, hogy a gyereket verni kell. Hát még maga a kereszténység nevében elkövetett gyilkosságok! Ne, ne hozd fel nekem az Ószövetséget, jó? Én a kereszténységről beszélek, nem a zsidókról, de ha nagyon beszélgetni akarsz a 10. csapásról, ahol az elsőszülöttek meghaltak, akkor előtte gondold végig, hogy ők pedig minden 2 év alatti gyermeket lemészároltak a zsidók közül, plusz jelezném, hogy előtte 9 lehetősége volt a fáraónak, hogy ez ne következzen be. Köszi, hogy ezt végig gondolod. Mindenkinek van lehetősége arra, hogy ne tegyen meg dolgokat, ahogy a férjnek is van lehetősége arra, hogy csak azért, mert az asszony lelkileg épp nyomorult és ez kihat a külsejére is, ne csalja meg. Ha megteszi, akkor az az ő sara. Aki megcsalja a másikat, az vajon keresztény? Nem tudnék erre választ adni, mert nagyon fertőző ez a mai világ, mindenhol kísértés, mindenhol fenekek, lábak, orális aktusra felhívás. De azt hiszem, hogy egy keresztény nem csalja meg a társát, mert fontosabb neki Isten, mint a saját teste. Fontosabb neki az, hogy Teremtőjének örömöt okozzon azzal, ha szeret, mintsem kiszolgálja azokat a testi vágyakat, amiket nem a felesége ébresztett benne.

Annyian magukra húzták már a keresztény jelzőt, még az is, akinek aztán az ég világon semmi köze hozzá, hogy döbbenet. Minap megkaptam fentről az utasítást, hogy olvassam el János első levelét. Az tele van azzal, hogy mi is a jelzője annak, ha valaki nem keresztény. Nekem van hozzá egy apró kiigazításom, mégpedig az, hogy az a nem keresztény, aki nem is akarja megismerni, hogy mi a kereszténység gyümölcse és hogyan ismerhető fel? Aki nem szeret, hanem gyűlöl, pletykál, kibeszél, acsarkodik, csal, szemétkedik, aljaskodik, stb. Meg tudod mit figyeltem meg? Ez nagyon durva ám… a magukat kereszténynek tartó emberek a messze lévő bajba jutottakat annyira, de annyira tudják sajnálni! Talán még pénzt is utalnak nekik, vagy csomagot küldenek extrém esetben, de azt sem tudják hogy a saját gyereküknek mi az álma, gyalázzák a saját feleségüket, ocsmány módon elítélnek bárkit bárhol bármikor, majd döngetik a mellkasukat, hogy ők ismerik Istent. Ez nem igaz. Ez a kereszténység megcsúfolása.

Jut eszembe: töröltem a Facebook oldalam. Új arcok bukkantak fel és én félek az új arcoktól, mert nem tudom mit akarnak, így valószínűleg már csak magamnak írok.

Facebook Comments