Gyerekgyilkosság betegségre hivatkozva

Követem a Tégy az abortusz ellen oldalt és egy csomó dolgot írnak az abortusz jogosságára hivatkozva az emberek.

1. A nőnek joga van dönteni a saját teste felett.

A saját teste felett igen, de más teste felett nem. Márpedig a magzatkorú embernek külön dns-e van, külön teste, lába, keze, füle. Attól, mert ő még odabenn van, még nem egy test, hanem kettő.

2. Jogunkban áll eldönteni, hogy beteg gyermeket hozunk a világra, vagy sem.

Stephen Hawking a világ legokosabb embere. Most így néz ki: Steve_Hawking
Egészségesen született. Egy betegség születés után is kialakulhat, akkor megölhető bárki irgalomra hivatkozva? Dehogy. Ráadásul nem egy történet szól arról, hogy az orvosok azt állították a magzatkorú emberről, hogy beteg, a szülők nem vállalták és utána kiderült, hogy tévedtek. De minap olvastam egy olyan cikket, ahol megtartották a babát, mert erős szeretettel rendelkeztek és a gyermek ma már 16 éves és egészséges. Down babák szülei tömkelege állítja, hogy imádja gyermekét, a legszeretetreméltóbb emberek, ráadásul rengeteg Down ember szerez főiskolai diplomát, lesz önellátó és él boldog életet. A mai világ kilistázza azokat, akik szerintük életképtelenek és ezeket mészárszékre küldik, mert nem hajlandóak egy deka áldozatot sem hozni semmiért és senkiért. Kényelmes életüket fel nem adnák semmi pénzért és ha a legkisebb esély is van arra, hogy küzdelem lesz a következő pár év, akkor máris öletnek. DE mi van akkor, ha elüt az utcán egy autó? Akkor ne menjek többé utcára, mert esély van rá? Bármikor történhetnek tragédiák.

3. Jobb neki.

Anyagiakra hivatkozva. Az biztos, hogy nekem sem kellett volna megszületni. Szerintük. Anyám ivott, apám is, majd utcára kerültek. De nem egy árokparton vihorászok belőve, hanem nevelem a gyerekeim a saját házamban. Nemrég reggeliztünk, az ebéd is kész van már. Ez az ok nem más, mint elhinni (ehhez is kemény hit kell), hogy soha az életben nem lesz jobb, nem lesz több és csakis az éhhalál a következmény, hosszú kínokkal. Olvastam a pápa nyilatkozatát, hogy a szegény országokban nem kéne annyit kefélni, mint a nyulak, és nem lenne annyi éhes száj. Erre csak azt tudom mondani, hogy aki ezt állítja, az nem hisz Istenben. Mert Ő adja az életet és terve van vele, hisz minden ember szaporodik (általában) és nem lehet tudni, hogy kinek mi a feladata. Ráadásul a pápa nyugodtan szét oszthatná a Vatikán vagyonát, hogy a szegényeknek több legyen. Tudok rá igét írni. A pápa állítása szerint a rengeteg szex a sok gyerek oka. Biztos a sok ember szex után gyömöszköli egymáshoz a két sejtet, hogy gyerek legyen belőle, mi? Ő valahogy kihagyja Istent mindenből, a keresztények szégyene.
Mi 10 évig egy szobában éltünk. Most sajátban. Nagyon sok kifogásra élő példa vagyok. Se anyám, se apám, se rokonság, mégis boldogan. DE mégis abortált volna a világ!

4. Elhagyott az apa.

Ó, az az átkozott testi világ! Ha az ember azt meri felhozni, hogy minek szexelsz, akkor jön a dühös válasz, hogy mit képzelnek, nem fog lemondani róla. Inkább gyilkol. Mi a tény? Mindenki összefekszik mindenkivel. Nincsenek tartós kapcsolatok, nincs alap, de szerintük a szex annyira fontos, mert erre építenek, utána meg pislognak. Nem erre kellene összpontosítani és akkor nem lenne ennyi csalódás. Meg 45 millió halott gyerek. Szextelenségbe még senki sem halt bele, de aki hagyja, hogy leuralja a teste, az ne csodálkozzon semmin. De ha elhagyták, akkor is egy gyereket fog magából kikapartatni, nem pedig egy adag mohát. Attól még az a kicsi ember volt és a felelőtlenség miatt halott lett.

5. Az anya betegsége

Ez a legnehezebb ok, amint sokat gondolkodtam és ismerőseim között is van több olyan, aki azért döntött abortusz mellett, mert senki sem támogatta őket abban, hogy sikerülne nekik. Ez viszont már a társadalom hibája. De az biztos, hogy anya nélkül is fel lehet nőni, viszont ezt kevesen merik bevállalni, mert azt hiszik, hogy ha megszülik a kicsit és ők meghalnak, akkor annak a gyereknek vége. Persze a közvetlen család támogatásának hiánya itt is mérvadó, mert azok is inkább a kényelmesebb utat választják. De egy apró momentum itt is van: egy anya bármikor meghalhat, nem kell ahhoz betegség. Ha valaki szülés után huny el, akkor a már megszületett gyermekre is azt mondják vajon, hogy jobb lett volna neki, ha irgalomból kivégzik? Hallottam már ilyet. Az biztos, hogy én megvagyok anya nélkül, még ha néha hiányzik is, de ez nem gátol meg az életben. Ez nem szadizmus tőlem, hanem továbbgondolás. Mindenki meghal egyszer, arra építeni egy életet, hogy ez sosem fog bekövetkezni, az nagy butaság.

6. Nem adom örökbe, inkább megölöm.

Nem kommentálom.

7. Köteleztek.

Van ilyen, hogy megcsinálják, majd megzsarolják a nőt. Közvetlen környezetbe 20 hetes babát kellett megöletnie a nőnek a kedves édesanya miatt, aki a kiskorú lányát küldte abortuszra. Tragédia. Megvonják az önrendelkezési jogot a nőtől.

A boldogság döntés kérdése. Van, aki a semmiben is boldog, míg a másik dőzsölésben is boldogtalan. De az élethez, ha már elindult, ahhoz joga van az embernek. Mert ember lesz. Talán pont az, aki a rákot gyógyítja, vagy világbékét hoz. Az emberek nagy része nem tud tovább látni a jelenen. Nem látja, hogy egy kicsi egyszer nagy lesz. Hogy a rossz jóvá válhat (ahogy Krisztiánnál, hisz élete eleje nem volt egyszerű) és van tovább. Mindig van tovább. Mindig.

Facebook Comments