Szúrni vagy nem szúrni – avagy véleményem a védőoltásról

oltasFacebook-on megy a szájkarate. Kitalálták, hogy a védőoltás rossz! A védőoltás öl! Aztán van, aki el is hiszi és aki beadatja a gyermekének, az máris gyerekgyilkos a szemében, többen ezt nagyon durván közlik. A modor borzalmas. Én viszont nem nyelek be akármit, szeretek mindent minden oldalról megnézni, átgondolni és úgy dönteni, így most jöjjön a véleményem a védőoltásról:

Még a múlt század elején rengeteg gyermek meghalt. Paralízis, torokgyík, TBC, stb. Sok van. Én hiszem, hogy Isten azért adta az orvosoknak a tudást, hogy segítsenek a betegeken, így kizárt, hogy a védőoltás a sátán műve lenne, hisz ha logikusan végig gondoljuk, a védőoltás járványt előz. Ezt azért írom, mert sok keresztény megvonja a védőoltást a gyermekétől, mert majd Isten megvédi. Kívánom, hogy ne veszítse el egyiket se.

Most másolni fogok, a forrásokat majd a végén bemásolom, mert a higanytartalom az, amire apellálnak azok, akik azt hiszik, hogy a védőoltás tényleg káros.
“Mi a thiomersal?

A thiomersal egy szerves vegyület, amely etil-higanyt tartalmaz. 1930 óta használják igen kis mennyiségben bizonyos oltóanyagok bakteriális és gombás fertőződésének megelőzésére.
1999-ben merült fel először az Egyesült Államokban, hogy a csecsemő és gyermekkori immunizációk során használt oltóanyagokban található összes higany mennyisége nem haladja-e meg a maximális higanybevitelre vonatkozó ajánlásokat. Azóta nagyon sok információt gyűjtöttek a thiomersalról – nézzük sorra ezeket!
Mi a higany?

A higany egy természetben is előforduló fém. A higany három formában fordul elő.
Ezek:
a fémhigany
a szervetlen higany (amely megtalálható a természetben és az állati szövetekben),
és a szerves higany (amelynek két leggyakoribb formája a metil-higany és az etil-higany).

A higany különböző vegyületei megtalálhatóak a levegőben, a földben, a vizek üledékében és a halakban (legfőképpen a hosszú életűekben, például a cápákban, de a tonhalakban is), és használják még az iparban, a fogak tömőanyagaiban, hőmérőkben és oltóanyagokban is – ezért írunk róla mi is.

Jó tudni!
A thiomersallal tartósított oltóanyagokban a higanytartalom nagyon alacsony és nincs semmilyen bizonyíték arra vonatkozóan, hogy egészségkárosodást okozna. Ennek ellenére a thiomersalt a legtöbb oltóanyagból kivonták. A gyerekeken és felnőtteken végzett vizsgálatok az oltóanyagokban használt thiomersalnak sem korai, sem késői káros hatását nem mutatták ki.
A két szerves formája a higanynak a metil-higany és az etil-higany (etil-higany csoport kötődik a thiomersal kénatomjához is) sok szempontból hasonlóak, de vannak köztük fontos különbségek is. A metil-higany emberi szervezetre sokkal veszélyesebb; raktározódik a szervezetben, mivel a szervezetből való kiürülésének az ideje – amit a felezési idő jelez – körülbelül 50 nap.

Az etil-higany (az oltásokban lévő thiomersal is ilyen) nem raktározódik a szervezetben ilyen mértékben, mivel a felezési ideje körülbelül 7 nap. Az etil-higany gyorsan átalakul a szervezetben szervetlen higannyá, amely a bélcsatornán keresztül kiürül. Az igaz, hogy a higanyvegyületek károsíthatják a központi idegrendszert, a bőrt, a vesét, de a toxikus hatások elsősorban a metil-higanyhoz köthetők – ilyen pedig nincs az oltásokban!
Mennyire káros a védőoltásokban található higany?

Jelenleg az életkorhoz kötött kötelező védőoltásokhoz alkalmazott oltóanyagok nagy része nem tartalmaz thiomersalt. Az MMR, IPV, HIB, BCG, Tetracoq védőoltások nem tartalmazzák ezt a tartósítószert. Jelenleg néhány influenza elleni oltóanyagban található alacsony mennyiségben. Az oltóanyagokban található higany mennyisége azonban jóval alacsonyabb, mint a higanybevitelre vonatkozó ajánlások.

videó
A tiomerzál hisztériáról
– nem az oltás okozza az autizmust!
A tiomerzál hisztériáról – nem az oltás okozza az autizmust!
lejátszás
Több vizsgálat is történt, amely meghatározta a csecsemők és kisgyermekek vérében a higanykoncentrációt thiomersal tartalmú oltóanyag beadását követően, de az eredmények szerint a vér higanyszintje nem haladta meg a határértéket.

Több országban is használnak thiomersal tartalmú oltóanyagokat. Az Egészségügyi Világszervezetnek az Oltóanyag Biztonság Nemzetközi Tanácsadó Testülete (Global Advisory Committee on Vaccine Safety) megállapította, hogy jelenleg nincs bizonyíték arra vonatkozóan, hogy a thiomersal tartalmú oltóanyagok mérgező hatást fejtenének ki csecsemőkben, gyermekben vagy felnőttekben. Ezért nincs szükség arra, hogy a thiomersal tartalmú oltóanyagokkal kapcsolatos jelenlegi védőoltási gyakorlaton változtassanak.
Milyen vizsgálatokat végeztek a thiomersal tartalmú oltóanyagok esetleges egészségkárosító hatásaira vonatkozóan?

Több tanulmány is foglalkozott a kérdéssel Dániában, Svédországban, Egyesült Államokban és az Egyesült Királyságban, amelyekben nem találtak összefüggést a fejlődési vagy neurológiai rendellenességek és az oltások között.

2004-ben az Egyesült Államok egy független tanácsadó testülete (Institutes of Medicine) leszögezte, hogy nincs összefüggés az autizmus és a thiomersal tartalmú oltóanyagok használata között. Szintén 2004-ben egy átfogó tanulmányt közöltek a thiomersal tartalmú oltóanyagok és az autizmus, valamint idegrendszeri károsodások esetleges összefüggéseiről, amelyet a nemzetközi Gyerekgyógyászat (Pediatrics) magazinban közöltek. A tanulmányok az autizmus, a szellemi visszamaradottság, beszédzavarok és figyelemzavarok előfordulását vizsgálták.

Összességében a bizonyítékok azt mutatják, hogy az autizmus és a szellemi károsodások nem függnek össze a thiomersal tartalmú oltóanyagokkal. A szerzők azt is megjegyzik, hogy azok az epidemiológiai vizsgálatok, amelyek összefüggést feltételeztek, jelentős hiányosságokat mutattak a vizsgálat megtervezését, valamint a levont következtetések érvényességét tekintve.
A thiomersal kivonása az oltóanyagokból

A thiomersal az oltóanyagok bakteriális és gombás fertőződésének megakadályozására szolgál. Ha a gyártó úgy ítéli meg, hogy az ilyen fertőződést maga a gyártási eljárás is kizárja, akkor elhagyja az összetételből. Ugyanakkor a higany és vegyületei széles körben megtalálhatók a környezetben. A környezeti forrásokban, főleg élelmiszerekben (például halakban) található higany szintjének csökkentése nagyon nehéz. A szervezetbe leginkább élelmiszerrel jut higany. Éppen ezért világszerte arra törekszenek, hogy az élő szervezetek higanyterhelése csökkenjen, és ahol csak lehet, helyettesítsék azt egyéb, a környezetben könnyebben lebomló anyagokkal.

Más oltóanyag gyártó viszont – felügyelő hatósága egyetértésével – dönthet úgy, hogy elsősorban az influenza-vakcinákra, főleg pandémiás esetben jellemző tömeges gyártás biztonságát növeli, ha a megfelelő technológia mellett még a thiomersalt is alkalmazza.

Felhasznált irodalom: ÁNTSZ”

Tehát a higany kilőve, az nem káros. Akkor mi történhetett, hogy a védőoltás ellen kezdtek menni? Tömeghisztéria? Birka effektus? Tudatlanság? Micsoda? Ha te is közéjük tartozol, akkor elmondhatnám nekem, hogy mi alapján döntöttél úgy, hogy te ezt károsnak vallod. Vagy mert olvastad egy Facebook oldalon? Ott, ahol olyan irkál nagyon ordenáré stílusban, aki a saját gyermekét is hagyta meghalni? Mert bizony van ilyen! 6 hetes gyermek látta kárát a K-vitamin megvonásnak és nem vállalta a felelősséget az apa, aki erről tehet, hanem elkezdte becsmérelni azokat az embereket, akik segíteni akartak kisbabáján. Miért nem jár mindenki mindennek utána?

Tudod mi a káros? Például Budapest. Megint bemásolok valamit, ezt is tudományos vizsgálat támasztja alá, címe legyen az, hogy mit tartalmaz a szmog?

“A Levegő Munkacsoport ismertetője

Szén-monoxid (CO): Színtelen, szagtalan gáz, amely szén és szénhidrogén tüzelőanyagok tökéletlen égése során keletkezik szén-dioxid helyett (CO2). Nagyvárosi területeken a levegő CO tartalmának 80%-a belsőégésű motoroktól származik, a tökéletlen égés eredményeként. Százszor erősebben kötődik a vér hemoglobinjához, mint az oxigén, így kiszorítja az oxigént a vérünkből. Azonnali hatása: fejfájás, szédülés, émelygés, a látás- és hallásképesség csökkenése. Tartós hatása: a szívizmot ellátó koszorúerek keringését csökkenti, elősegíti a koszorúér-elmeszesedést, szűkíti a koszorúereket, növeli a szívinfarktus kockázatát. Akadályozza a vér oxigénszállító képességét.

NO2 (nitrogén-dioxid): Vörösesbarna, szúrós szagú, a levegőnél nehezebb gáz. Erős oxidálószer és heves reakcióba lép éghető és redukáló anyagokkal. Reagál vízzel, salétromsavat és nitrogén-oxidot képezve. Megtámadja az acélt nedvesség jelenlétében. A gáz és a gőz egyaránt izgatja a szemet, a bőrt és a légzőszervet. Belégzése tüdővizenyőt okozhat, nagymértékű expozíció halálhoz is vezethet. A tünetek késleltetve jelentkezhetnek. Genetikus károsodást is okozhat az emberben.

NO (nitrogén-monoxid): Színtelen gáz, amely erős oxidálószer és reakcióba lép éghető és redukáló anyagokkal. Levegővel érintkezve nitrogén-dioxid szabadul fel belőle. A nitrogén-monoxid izgatja a szemet és a légzőszervet. Belégzése tüdővizenyőt okozhat, hatással lehet a vérre, okozhat methaemoglobin képződést. Magas expozíció halált okozhat. A tünetek késleltetve jelentkezhetnek. Szaga nem figyelmeztető, ha toxikus koncentrációban van jelen. Nitrogén-monoxid keletkezhet magas hőmérsékleten a levegő oxigénjéből és nitrogénjéből, illetve nitrogén tartalmú vegyületek elégetésekor. Ezek a folyamatok leggyakrabban belső égésű motorokban játszódnak le, de jelentős NO-forrás az ipar és a biomassza égetés is. Városi környezetben elsősorban a gépjárműmotorok felelősek a NO és a NO2 szennyezésért.

Légköri aeroszolok (szálló por, PM10): A levegőben, mint közegben diszpergált állapotban előforduló, folyékony vagy szilárd halmazállapotú részecskék. Az aeroszol részecskék élettartama néhány perctől akár több hónapos időtartamig terjedhet a részecskék méretétől és tömegétől függően. Méretük 0,001 és 100 mikrométer közé esik. Az egészségre gyakorolt hatásuk függ a méretüktől, ugyanis a nagyobb méretű szemcsék megakadnak az orrunkban, míg az egészen kicsik lejutnak a tüdő mélyére.

Tartalmazhatnak kormot, szerves anyagokat, nehézfémeket, azbesztet. Nagy részük rákkeltő. Egységes egészségügyi határérték megállapítása igen bonyolult, mert sok aeroszol képző anyag már egészen kis mennyiségben is nagyon káros lehet. Az azbeszt belégzés útján kerül az emberi szervezetbe és rákot vagy azbesztózist okozhat. Hazánkban országos programok szolgálnak az azbesztmentesítésre. Ennek hatására az azbeszt mennyisége jelentősen csökkent a levegőben, azonban a molibdén mennyisége nőtt.

A légköri aeroszolok képződésében nagy szerepe van a gépjárműforgalomnak. A dízel üzemű járműveknek számottevő az aeroszol kibocsátása, de a kerekek is felverik a port, amit a levegőben aeroszolnak nevezünk. A városi aeroszolok összetétele nehezen meghatározható, a részecskékre rátapadnak egyéb szennyezők pl.: PAH-ok, nehézfémek. Az Egészségügyi Világszervezet nem ad meg határértéket a közlekedésből (elsősorban a dízelüzemű járművekből) származó részecskék koncentrációjára, mivel álláspontja szerint nem létezik olyan alacsony koncentráció, amely biztosan nem károsítja az egészséget.

Kén-dioxid (SO2): Színtelen, szúrós szagú mérgező gáz, amely fosszilis tüzelőanyagok elégetésekor keletkezik. Magas kéntartalmú kőszenet vagy kőolajat felhasználó erőművek szintén jelentős kén-dioxid források. A kén-dioxid a levegő nedvességtartalmával kénessavat ill. kénsavat képez, melynek eredménye a savas eső. A természetes folyamatokon túl a fűtés, az erőművek és a dízelüzemű motorok felelősek a SO2 kibocsátásért. Egészségügyi hatások: nagyobb mennyiségben köhögést, görcsöt, tüdőödémát, tudatzavart és halált is okozhat.

Ózon (O3): Az ózon három oxigén atomból álló, kékes színű, jellegzetes szagú, nagyon mérgező gáz. A szagára jellemző, hogy még 500 ezerszeres hígításban is érezhető. Folyékony állapotban sötétkék, szilárdan pedig ibolyaszínű. Igen erőteljes oxidálószer, könnyen bomlik, és a belőle felszabaduló atomos oxigén agresszívan reagál környezetével. Ezért is használjuk fertőtlenítésre, fehérítésre és ivóvíztisztításra.

A sztratoszférában előforduló ózonpajzs (20-22 km magasságban) elnyeli a Napból érkező ibolyántúli sugárzás jelentős hányadát. Azonban a troposzférikus (talajközeli) ózon káros egészségügyi hatásokat okoz. Az ózon magas koncentrációja fokozott fizikai fáradtságot, köhögést, a szájban, az orrban, a torokban szárazságérzést, a szem kivörösödését, könnyezését, duzzadását válthatja ki. Már rövid ideig tartó kitettség is elegendő lehet ahhoz, hogy légúti gyulladást okozzon. Az ózon a tüdőkapacitás csökkenését okozhatja, és gyengítheti a baktérium- és vírusfertőzésekkel szembeni ellenállóképességet. Az ózon a tüdőben meggátolja az ott lévő makrofágok működését, valamint különböző enzimek működését is. Különösen azok vannak kitéve a kockázatnak, akik sok időt töltenek a szabadban és fizikailag nagyon aktívak, például akik valamilyen építési munkát végeznek vagy sportolnak. A gyermekeket is ebbe a kategóriába kell sorolnunk, mivel ők is igen sokat mozognak, és sok időt töltenek a szabad levegőn. Anyagcseréjük magas alapszintje és még nem teljesen kifejlett immunrendszerük szintén különösen érzékennyé teheti őket az ózonterhelésre. Az ózon közvetlenül árt a növényeknek, oxidálja, pusztítja azok zöld leveleit, virágait. Gátolja a fotoszintézist és a gyökérlégzést, ami szintén a növény pusztulásához vezethet. Már 60 ppm ózon a felére csökkenti a fotoszintézis mértékét egyes növényeknél. Az ózon a szmog fő komponense is egyúttal, másodlagos légszennyező, napfény hatására keletkezik a kipufogógázokból. Különösen veszélyesek, egészségkárosítóak, rákkeltők az ózon másodlagos termékei, melyek hasonlóan oxidatív szennyezők (ilyen például az erősen mérgező PAN, azaz peroxi-acetil-nitrát, illetve a mérgező és rákkeltő aldehidek).

(C) Levegő Munkacsoport”

Hát nem döbbenet, hogy a gyermeked hamarabb betegebbé teszed azzal, ha kiviszed Pesten levegőzni egy szmogos napon, mint azzal, ha megelőzöd a gyilkos betegséget? Hogy miért betegszenek meg gyermekek? Isten tudja csak pontosan. Talán azért, amiért járdán is ütnek el gyermeket, ahogy úttesten is és kórházban nem csak gyógyulni tud az ember, hanem meghalni is. De aki vesztett már el gyermeket fejletlen országban, csak mert nem kapott a kicsi védőoltást, az nem írogat tiltakozó oldalakra. Érdekes, nem? Mellesleg egyre több cikk jelenik meg, hogy újra jönnek elő a járványok. Mert az emberek a sok higanyozó miatt megvonják a védőoltást, ezzel potenciális áldozattá teszik a saját gyermeküket. Szíriában például a gyermek paralízis bukkant fel. Láttál már paralízises gyermeket? Nyugodtan keress rá a neten. Szerintem ha megkérdezték volna, hogy akar e védőoltást, vagy inkább a betegséget választaná, akkor az előbbire szavazna. Ha valamire van gyógyszer és azt nem adja be az szülő és ebben meghal a gyermek, az gyilkosság. ( Ismét járvány Szíriában )

A régi időkben nem volt és rengeteg gyerek meghalt. Ma már van és vissza lett szorítva, de ha így folytatódik tovább, és a betegségnek utat engedünk azzal, hogy hagyjuk parlagon heverni a gyerekeket, akkor újra egyre több és több áldozat lesz. Én láttam már olyan betegen született babácskát, aki azért lett fogyatékos, mert az édesanyja nem volt se beoltva rubeola ellen, se nem esett át gyerekként a betegségen és a várandósság első trimeszterében kapta el, így fertőzve meg egészségesnek induló magzatát. Normál esetben a védőoltás a jövő nemzedékét is védi azzal, ha nem fertőződik meg terhessége alatt és így nem fog placentán átjutva károsítani. Ez egy nagyon fontos döntés: beadatni vagy sem. Nem értem, hogy egyesek miért ragadnak le egyetlen információnál és miért nem járják körül? Én oltatok. Ugyanakkora a rizikófaktor, mint amikor kimegy a gyerek az utcára. Vagy akkor többé oda se engedjem ki?

Szmog forrás: http://www.idokep.hu/szmog
Higany forrás: http://www.babaszoba.hu/articles/baba/Az_igazsag_az_oltasok_higanytartalmaval_kapcsolatban?aid=20100616181212 Forrásuk: ÁNTSZ

Facebook Comments