Az első szőlő élmény :)

Augusztus végén Zsófia megtalálta a letett szőlő dobozt, míg mi labdáztunk… Érdemes megfigyelni a természetközeliséget, mikor is a szőlővel együtt fogyasztja a füvet és a földet. 🙂

Facebook Comments
Read More

A gatyánk rámegy a gyógyszerekre

Komolyan mondom elegem van. Mi a túrót próbáljak már ki, ami használ is??? (V)ettünk már izét, meg bizét, meg hogyishíjjákot, de a kölkök felváltva vagy egyszerre betegek, mi is elkapjuk, meg uram iszonyúan fáradt, pedig kialussza a óráját, én meg egyszerűen robbanásponton vagyok.

Mondtam már, hogy ezret hagytam ott a patikában a szteroidos bigyulákért? Nem hiszem, hogy annyira jót tenne. A nyarat meg kínszenvedés volt végig csinálni, úgy érzem kész vagyok. Baromira elegem van, fogok keresni valami megoldást.

Facebook Comments
Read More

Így elég nehéz segíteni

Van egy nő. Hajléktalan. Teljesen mindegy melyik városban. Ez miatt már két gyermekét elvették tőle, mire gondolsz ezekből? Hogy segíteni akarsz, ugye?

Szerintem minden jó érzésű ember azonnal lázba jön és agyal azon, hogy mit tudna tenni. Én is így voltam és ismerőseim közül jó páran. A magam részéről rommá telefonáltam magam, a környéken baptista gyülekezeteket hívogattam, hogy tudnak e legalább ételt adni neki (mivel ismét terhes), felhívtam a Szeretetszolgálat hajléktalanokkal foglalkozó vezetőjét, adtam neki lehetőségeket, ahogy más is. Anyaotthonok számát kapta, volt aki csomagokat küldött neki terhesvitaminnal, stb.

Egy számot sem hívott fel, bár egész nap a telefonján lóg, állandóan online, elmondása szerint 20 ezer a havi számlája...

Read More

8 hónapos a ténsasszony

Nem fogok hazudni: baromi nehéz. Kizárólag velem alszik, úgy, hogy rám van tapadva, ha megmozdulok, akkor azonnal felpattan a szeme is és ő is. Tegnap óta áll hivatalosan, két hete mászik és pár hónapja interaktív.

Itt éppen követ eszik

Ezért nem írok. Mert dögrováson vagyok. Mert néha úgy érzem, hogy kész vagyok teljesen, mert nincs időm semmire, pedig nagyon kéne. De ez nem szenvedés, csak most nehezebb, oszt jónapot.

Nagyon sokat eszik a drága, az elején fellépő gondoknak nyoma sincs. Isten vigyáz rá, tőle kaptuk. Végül is nem rossz baba, csak nagyon hangos, ha éhes, fáradt, kakis, vagy unatkozik. 🙂

Gyönyörűszép Krisztiánomnak véget ért az ovira, ha megy szeptemberben, akkor már nagycsoportos lesz. Ő is kicsi csecsebogyóm, nagyon szeretem...

Read More

Szerelemmel

Amikor Zsófi reggel ébred és rám néz, akkor tiszta boldogságot látok a mosolyában. Amikor pedig csak néz, azokkal a hatalmas kék szemeivel, látom benne a rajongást és a szeretet felém, zavarba jövök, mert nem érzem, hogy megérdemlem egy ilyen csodálatos embertől.

De mai napig félek, hogy elveszítem őket. Nem úgy, testileg, hanem lelkileg. Gyötör minden nap. Hogy jó anya vagyok? Jól csinálom? Annyi sok bántást kaptam az elmúlt évek alatt, amik jogtalanok voltak (tényleg, az ítélkezésről fogok írni, mert szerintem fontos téma), hogy beitta magát a szívembe és csak félek és csak félek. Pedig tudom, hogy jól csinálom, de az emberi rosszindulat fertőző. Ha nem kapod el, akkor is megbetegít.

De akkor is boldog vagyok és kész. 🙂

Faceboo...
Read More

Jótanácsok kezdő anyukáknak – ágybaj

Nyekergő ágyra ne pakolj alvó gyereket! Nyikorgó ajtó lakásban ne legyen!

Ma sem tudtam kimenni pisilni csendben a 3 hónapos mellől. Lassan be kell szerezzek magamnak felnőtt pelenkát.

Mellesleg a témáról a kedvenc videóm, ami igaz is:

 

Facebook Comments
Read More

Jótanácsok kezdő anyukáknak

Úgy döntöttem, ha már ennyire tapasztalt vagyok, írok egy rakás okosságot, amit soha, senki nem mond el. Anya sem.

Ma a telepelus tapasztalata lesz közkincsé téve:

Pelenkázni nagyon gyorsan kell, mert a láb felemelése a kisded részére egyenlő egy utasítással, hogy eresszen ki még egy hatalmas adagot. 

Facebook Comments
Read More